HAUTAJAISTEN JÄLKEEN

Ilmoitukset ja Kortit

Kuolinilmoituksen voi tehdä myös hautauksen jälkeen. Siinä voidaan kiittää muistaneita sekä ilmoittaa siunauksen toteutuneen läheisten läsnä ollessa. 

Kiitoskortit voi lähettää myös kaikille siunauksessa olleille tai muistaneille. Tämä käytäNtö enää nykypäivänä vähemmän käytössä, mutta jos se tuntuu omalta, niin se on varmasti hyvä. 

Hautakivi ja muistomerkki

Hautakivi voi olla jo olemassa oleva, johon sitten kaiverretaan tiedot laatalle tai suoraan kiveen. Tälläisiä ovat esimerkiksi sukuhaudoilla olevat kivet. Halutessanne kiven voi samalla huoltaa. 
Jos kiveä ei vielä ole, on sen suunnittelu mahdollista tehdä Teiskon Hautauspalvelussa tai kivimiehen kanssa. Teemme yhteistyötä esimerkiksi Messukylän Kivi - yrityksen kanssa. Hautakiven suunnittelussa on tarkkoja ohjeistuksia ja vedokset hautakiven suunnittelusta on ensin hyväksyttävä ennen asennusta. Nämä kaikki asiat käymme kanssanne vielä läpi suunnitellessamme muitakin hautajaisjärjestelyitä. 

Haudan hoito

Haudan hoidosta on mahdollista tehdä seurakunnan kanssa hoitosopimus. Ohessa linkki seurakunnan sivuille aiheesta:  https://tampereenseurakunnat.fi/haku?searchterms=hautojen+hoito

Haudan hoidosta voidaan sopia myös omaisten kesken, esimerkiksi hoitorinki, jossa jokaisen omaisen kohdalle määritellään oma hoitovuosi, jonka aikana haudalle viedään kukat ja kynttilä sovittuina päivinä (syntymäpäivä, joulu, muut juhlapyhät yms.)

Osoitteenmuutokset

Väestörekisteristä lähtee automaattisesti ilmoitus henkilön kuolemasta. On kuitenkin hyvä olla yhteydessä seuraaviin tahoihin ja varmistaa että esimerkiksi mahdollisen vuokrasopimuksen suhteen kaikki on kunnossa ja sen irtisanominen on käynnissä. Huomioi, että esimerkiksi pankissa ja vakuutusyhtiössä asioidessasi tarvitset voimassaolevan passin tai henkilökortin mukaan. Myös virkatodistusta tarvitaan joissakin tilanteissa. Nämä asiat kannattaa varmisaa vaikka puhelimitse ennen käyntiä. 
- Puhelinliittymä, sähkösopimus, TV-lupa, lehdet, posti yms on hyvä käydä läpi ja varmistaa sopimuksen päättyminen.

Testamentti ja perunkirjoitus

Toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Perunkirjoitusta varten tarvitset sukuselvitykset, virkatodistuksen, jokaisesta pankista joka vainajalla on ollut käytössä tarvitset saldotodistuksen (ota huomiooon että esimerkiksi s-etukortin omistavalla henkilöllä on käytössään myös s-pankin palvelut, jolloin tarvitset saldotodistuksen myös sieltä)

Perunkirjoituksen hoitaa Teiskon Hautauspalvelun kanssa yhteistyössä Mika Miesmäki.


Linkit

Ohjeita          Hyödyllisiä linkkejä sekä yhteistyökumppaneitamme        Siunaustilaisuus        Yleisiä tapoja